Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

H Microsoft "σκοτώνει" τον Messenger στις 15 Μαρτίου




H Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σύντομα θα αποσύρει την εφαρμογή της για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων για χάρη του Skype, το οποίο απέκτησε τον Οκτώβριο του 2011.
Και σήμερα άρχισε να πληροφορεί τους χρήστες του Messenger ότι η υπηρεσία θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία των χρηστών στις 15 Μαρτίου.

Στελέχη της Skype είχαν δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου ότι το Skype είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τον Messenger κάποια στιγμή, αλλά είχαν αρνηθεί να δώσουν στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα. Μια δημοσίευση σε ένα blog άφηνε να εννοηθεί ότι η μετάβαση αυτή θα πραγματοποιούνταν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Στην Skype ξεκίνησαν τη δοκιμή νέων εκδόσεων beta για Windows και Mac τον Οκτώβριο, όπου δίνονταν η δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν στο Skype χρησιμοποιώντας τα Windows Live ID's τους και τους επιτρέπονταν με αυτό τον τρόπο η αποστολή και λήψη άμεσων μηνυμάτων και η προβολή πληροφοριών και ανανεώσεων εκείνων που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες Live Messenger, Xbox, Hotmail ή Outlook.com.

Μετά τη μετάβαση στο Skype από το Messenger, οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων της Skype, τις κλήσεις βίντεο, τη δυνατότητα κλήσεων σε "σταθερές" γραμμές, κοινή χρήση οθόνης και κλήσεις βίντεο προς κινητά τηλέφωνα.

(adslgr.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...