Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

9χρονο αγόρι γίνεται ο νεότερος άνθρωπος με πιστοποίηση τεχνικού της Microsoft



Σύμφωνα με τους New York Times της Ινδίας ένα 9χρονο αγόρι κατάφερε να γίνει ο πιο νεαρός πιστοποιημένος τεχνικός της Microsoft. Ο Pranav Kalyan πέρασε με επιτυχία το διαγωνισμό Microsoft Certified Technology Specialist, και έγινε ο πιο νέος άνθρωπος που το απέκτησε, ύστερα από το προηγούμενο ρεκόρ που το κατείχε ένας 12χρονος από το Dubai.
Ο Pranav κατοικεί πλέον στην Καλιφόρνια, έχοντας ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την ηλικία των 2 ετών. Ο πατέρας του αναφέρει ότι σαν νήπιο ενθουσιαζόταν περισσότερο από τους υπολογιστές παρά από τα παιχνίδια. Ξεκίνησε τον προγραμματισμό μικρών προγραμμάτων στα 6, ενώ είναι πλέον ικανός να επιλύει προβλήματα του διαφορικού λογισμού και ολοκληρωτικού λογισμού. Η κλίση του στα μαθηματικά τον βοήθησε ιδιαίτερα στον προγραμματισμό εφαρμογών.

Προετοιμαζόταν για το διαγωνισμό επί 18 μήνες και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών, περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα προγραμματίζοντας. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει επιστήμονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...