Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο "αλγόριθμος" της επόμενης μέρας



<Αλγόριθμος> = μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος (Γ' Λυκείου "Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" - ΟΕΔΒ)

Πιο είναι το πρόβλημα όμως και τι σχέση έχει με την επόμενη μέρα? ΟΧΙ, δεν είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου, για αυτό έχουμε το χάπι.... Στην περίπτωση όμως που το "πρόβλημα" προκύψει την μεθεπόμενη μέρα από την μη χορήγηση του χαπιού ο αλγόριθμος που θα περιγράψουμε δεν συνιστούμε σε καμμια περίπτωση να εφαρμοστεί! Ανέλαβε τις ευθύνες σου και φρόντισε να προσέχεις που θα βάλλεις το μόνο πράγμα που σου απέμεινε.... την υπογραφή σου!!!

Η επόμενη μέρα στην οποία αναφερόμαστε είναι αυτή που ξημερώνει όταν έχεις κάνει ότι περνάει από το χέρι σου να την ξανακερδίσεις, αν η πατάτα είναι δικιά σου, ή τέλος πάντων να της αλλάξεις γνώμη στην περίπτωση που άκουσες το πολυπαιγμένο "δε φταις εσύ, εγώ έχω το πρόβλημα..." (Σώπα, τι λές?!?!?!). Είναι λοιπόν η ώρα να προχωρήσεις παρακάτω, να σκέφτεσαι στον ενικό / εγώ και όχι στον πληθυντικό / εμείς, να τη φωνάζεις με το όνομά της και όχι με υποκοριστικά (αλήθεια, πως μου συστήθηκε??? Στη συνέχεια θα αναφερόμαστε σε αυτή με τον όρο Λεγάμενη :) ) και αν είσαι άτυχος και κινείστε στα ίδια μέρη, να συνηθίσεις να είσαι μαζί με αυτή αλλά παράλληλα και χωρίς αυτή. Πώς λοιπόν θα ξεκολ-λύσεις από το πρόβλημά σου? Πώς θα ενεργήσεις ώστε να ξαναδείς άσπρη μέρα? Και το πιο σημαντικό από όλα, πώς όλα αυτά θα γίνουν στο λιγότερο δυνατό χρονικό διάστημα?

Τα βήματα που θα περιγραφούν στη συνέχεια πιστεύω πως έχουν να κάνουν περισσότερο με τον ψυχισμό του ατόμου και όχι τόσο πολύ με το φύλο του. Με άλλα λόγια, παίζει να είναι και unisex! Πάντως εγώ θα μιλήσω σαν άντρας, για τις γυναίκες.... διαβάστε τη συνέχεια, προσαρμόστε κατάλληλα και τα σχόλια στην κατάλληλη φόρμα παρακάτω!

ΒΗΜΑ 1ο - ΘΕΩΡΙΑ: Το πρώτο βήμα είναι να επαναπροσδιορίσεις στο μυαλό σου τη σχέση που συνδέει τις έννοιες Λεγάμενη και Γυναίκα. ΔΕΝ είναι πλέον σχέση 1 - 1, δηλαδή η Λεγάμενη δεν είναι η μόνη γυναίκα. Θα πρέπει να μετασχηματιστεί το σχεσιακό αυτό μοντέλο σε 1 - πολλά έτσι ώστε να είναι η Λεγάμενη μια ακόμα από τις γυναίκες που υπάρχουν. Έτσι μόνο μπορούν να ανοίξουν οι νέοι ορίζοντες... Αλλά πως γίνεται αυτό?

ΒΗΜΑ 1ο - ΠΡΑΞΗ: ΒΓΑΙΝΕΙΣ!!!! Δεν το ξεσκίζεις στην έξοδο, δεν θα σε χάσει το σπίτι σου, δεν θα αφήσεις τις δουλειές σου και προς θεού άσε το μπουκάλι με το ποτό κάτω!!!! Βγαίνεις με φίλους που δεν έβγαινες τόσο συχνά και φροντίζεις να γνωρίζεις νέο κόσμο. Μέσα σε αυτό τον κόσμό όλο και κάποια νέα ύπαρξη θα υπάρχει. Προσπαθείς να μιλήσεις μαζί της και να ανοίξεις φιλική κουβέντα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν ψάχνεις να βρεις νέα γκόμενα αλλά να κάνεις μια νέα γνωριμία!!! Μια, δυο, τρείς.... δεκατρείς, επανέλαβε μέχρις ότου να έρθει η στιγμή που θα μιλήσεις με κάποια χωρίς να καταλήξεις να χαθείς στις αναμνήσεις σου σκεφτόμενος τη Λεγάμενη. Εκείνη τη στιγμή θα ξέρεις με σιγουριά πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του ο θρυλικός μεγάλος κυνηγός!!! Μια δόση υπερβατικά υπερβολικής στιγμιαίας αυτοπεποίθησης είναι πιθανόν να εμφανιστεί ως αντένδειξη στην προτεινόμενη θεραπεία αλλά μην ανησυχείτε, θα περάσει - το geia-pes προτείνει κρυο ντουζ... Άλλωστε θυμηθείτε, δεν ψάχνουμε ακόμα για την επόμενη αλλά για τον ευατό μας πριν τη Λεγάμενη.

Τώρα που έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη φάση του αλγορίθμου είσαι πραγματικά έτοιμος για την επόμενη μέρα.

ΒΗΜΑ 2ο - ΘΕΩΡΙΑ: Το επόμενο βήμα στον αλγόριθμο έχει σκοπό να τονώσει την αυτοπεποίθηση αλλά παράλληλα να θέσει όρια και περιορισμούς στον εγωισμό μας λόγω της γαματοσύνης που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την Πράξη 1 και μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν (έλα τώρα... όλο και κάποια θα υπήρξε - ασε τους εγωισμούς...) και κινούμαστε με βάση τον κανόνα Σχεσιακής Δράσης - Αντίδρασης (Σ.Δ.Α.) "Δεν κάνεις στον άλλο κάτι που δεν θα ήθελες να σου κάνει αυτός".

ΒΗΜΑ 2ο - ΠΡΑΞΗ: Για να πετύχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή επανόρθωση (η φράση αυτή αφιερώνεται στις αναγνώστριες!!!) χρειαζόμαστε "φιλική" γυναικεία συνδρομή και ακόμα μια τελευταία έξοδο (καφές / ποτό, ότι βολεύει). Διαλέγουμε λοιπόν κάποια μακρινή φίλη / γνωστή για την οποία ξέρουμε ή τουλάχιστον έχουμε την ισχυρή εντύπωση είτε ότι αρέσκεται στην παρουσία μας είτε ότι δεν θα μας απέρριπτε / έλεγε όχι αν προτείναμε κάτι περισσότερο από μια απλή παρέα. Βγαίνουμε μαζί της, κερνάμε κιόλας για το καλό που δίχως να γνωρίζει μας κάνει και περνάμε όμορφα. Δύο είναι οι στόχοι της διαδικασίας αυτής: 1) Να φύγουμε με την εντύπωση πως δεν έγινε κάτι επειδή εμείς το επιλέξαμε (==>τόνωση αυτοπεποίθησης) , 2) Να φύγουμε χωρίς να έχουμε προκαλέσει κάποια αρνητική εντύπωση γιατί στην τελική μας νοιάζει να κρατήσουμε μια επαφή και να διατηρήσουμε την καλή εντύπωση που έχει για το άτομό μας. Άλλωστε δεν έκανε και τίποτα κακό η κοπέλα, απεναντίας χάρη της χρωστάμε (==> όρια και περιορισμοί εγωισμού)

** Στην περίπτωση που γίνει "πέσιμο" από μέρους της κοπέλας κατά την εκτέλεση της Πράξης 2 (διότι οι εποχές αλλάζουν οπότε προσαρμόζεται και ο αλγόριθμος :) ) πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να μην γίνει κάτι περισσότερο... Τόσο καιρό που την ξέρεις δεν έκανες τίποτα, τώρα θα σου έρθει???? Θυμίσου τον κανόνα Σ.Δ.Α.!!! Στην αντίθετη περίπτωση τα πειραματικά μου δεδομένα κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκή και επομένως δεν μπορώ να εγγυηθώ ούτε την ακεραιότητα ούτε και την περατότητα του αλγορίθμου. Αποποιούμε ευθυνών και το κρίμα στο λαιμό σας.......

ΕΠΙΛΟΓΟΣ και TIPS

Σημαντικό στην επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας είναι η αυστηρή σειρά εκτέλεσης των βημάτων. Δεν μπορούμε να πάμε στην Πράξη 2 κατευθείαν!!! Ξέρω μπορεί να πάρει χρόνο αλλά δυστυχώς σε κάτι τέτοια είναι ο καλύτερος γιατρός. Αν πάλι τώρα περνάει πολύς καιρός χωρίς ξεκόλλημα και φτάνουμε σε παθολογικές συμπεριφορές καλό θα ήταν να πάτε σε κανένα ψυχολόγο να σας βοηθήσει. Αν μάλιστα είναι γυναίκα σκεφτείτε το ως ακόμα μια προσπάθεια της Πράξης 1 :)))

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας πιστεύω βγαίνεις ανανεωμένος, συνειδητοποιημένος, εξελιγμένος (τουλάχιστον κάποια βήματα πιο πέρα από τη σπηλιά...), έχοντας μάθει απο τα λάθη σου και έχοντας μια καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα για το τι θές αλλά και το πως πρέπει να το διεκδικήσεις. Άλλωστε το πρότυπο συμπεριφοράς αλλάζει - βελτιώνεται μόνο μέσα από την αντικειμενική αξιολόγηση της πληροφορίας που προκύπτει από την οπισθοδιάδοση και την ανατροφοδότηση των συνεπειών των πράξεών μας στο περιβάλλον, με την ευρεία έννοια.

Αυτά λοιπόν. Εγώ εύχομαι καλά ξεκολλήματα και πιο ουσιώδη κολλήματα διότι κολλάμε συνήθως σε πράγματα μικρά που νομίζουμε πως κάνουν τη διαφορά. Ότι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός!!!

Υ.Γ.

Και για όσους αναρωτιούνται... ΝΑΙ είμαι πληροφορικάριος. EOF


Billy Tzim

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...